‘Twee exen zeiden me dat mijn buik een probleem was. Toen begon ik te twijfelen’: zes bekende mannen over hun lichaam

Nu het tropisch warm wordt, halen ook mannen hun kortste short en hemdje boven. Hoe kijken zij naar hun buik, benen en biceps? Waar zijn ze trots op en waar schamen ze zich voor? ‘Soms denk ik: damn, ik mag er wel wezen.’

DEBORAH SEYMUS 15 juli 2022, 11:00

NATHAN VANDERGUNST – ACID, YOUTUBER, 23 JAAR: ‘IK BEN TROTS OP DE POSITIE VAN MIJN TEPELS’

“Vanaf mijn dertiende ben ik zowat opgegroeid op het internet, dus ik kwam al snel in aanraking met haatdragende kritiek op mijn uiterlijk. Mijn gebit stond toen nog schots en scheef – nadat ik geraakt werd door een steen raakte ik ook nog eens mijn twee voortanden kwijt – dus dat was het eerste mikpunt van spot. Ik werd uitgemaakt voor kankerhalftand. Daarna werd ik uitgescholden omdat ik een beugel droeg. Grappig genoeg zag ik er vroeger uit als Dumbo. Ik had gigantische flaporen maar doordat ik al die tijd mijn haar over mijn oren droeg, zag je er niets van. Op mijn twaalfde werd dat met een ingreep verholpen. Toch heeft niemand me daar ooit mee gepest.

“Ik heb altijd veel gesport en skate dagelijks. Vooral in de winter heb ik tijd om te trainen, de zomer is te druk voor mij. Ik ben fier op mijn lijf, beter nog, als ik veel gesport heb en mijn T-shirt uittrek voor de spiegel denk ik soms: damn, ik mag er wel wezen. Ik ben niet arrogant, wel dankbaar voor mijn genen. Sommigen hebben daar pech mee. Ik ben trots op mijn torso, schouders en de positie van mijn tepels. Terwijl veel mensen moeite doen om af te vallen, moet ik juist proberen een hongergevoel te blijven aanwakkeren om voldoende aan te komen. Ik word snel te mager.

Lees het volledige artikel